To wsadz Vteca 160KM i zacznij walke o pojedyncze koniki
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 23:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kompresor + 0,3-0,4bara =170/180KM, większe ciśnienie i pęka 200, zakuć i atakować 300, wyjdzie poprostu taniej... za samego swapa jakiejkolwiek bserii krzyknęli mi 1500zł, do tego silnik, skrzynia, wiązka, półosie....pewnie z 6tyś w sumie jak nie więcej + choroby wieku dziecięcego
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Żeby kupić dobra sztukę vteca 1.6 w przyzwoitych pieniądzach trzeba się też niestety naszukać ale to praktycznie jak z każdym mało popularnym motorem, po za tym myślę, że przyrost będzie niewspółmierny do kosztów, a wyciskanie dodatkowych KM z vteca nie jest tanie. Ja bym proponował, któryś silnik z serii H22A w końcu prelude też nie jest jakieś super wielkie gabarytowo...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
silniki na swap H22A2 (ten 212 czy 200KM) chodzą po ok 5tyś myslałem, nad H23 ten z R600 ale za dużo to ich nie ma, moc niewiele większa a jednak ciężko kloc nad osią kombinuje cały czas i dalej najzdrowiej wypada kompresor tylko znowu chciałbym dedykowany kit Jackson Racing SuperCharger (w miejsce kolektora dolotowego, bardzo mała rzeźba) ale ich już nie produkują i nawet na ebay'u nie ma ich za dużo zakładaja kompresor od mini, pasuje wywalić klimę bo sie nie zmieści... tak źle i tak nie dobrze
Pływak, przeciez Markzo, pisal, ze za ciezki jest.
[ Dodano: Wto Lut 23, 2010 13:55 ] Markzo, nie wiem jak jezdzi Twoja coupe`tka, ale jak wzialem od maciej`a H23A3 to powiem, ze miazdy cyce. W coupe musialoby to naprawde latac.
A jak wsadzilbys kompresora to czy musialbys rezygnowac z LPG?
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
A tak poważnie, to szkoda, że nie jechałeś 620ti Tomi'ego.
Do tej pory żałuję trochę, że go nie kupiłem, chociaż pewnie popłynąłbym na nim jeszcze bardziej niż na 623.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
miałem 4 lata 623Si wiem jak to lata Maciejowego białaska tylko jest cholernie ciężki
nie wiem, myśle na konwersją na sekwencje i wtedy mogłoby to banglać
Markzo, B16B, DOHC VTEC, 16V, 1595 cm, 185 KM, Civic Type-R ?
Poszukalem troche kompresora do H23 (tak jakbym kiedys moze cos...) i generalnie nic nie znalazlem w tej tematyce
Markzo, jest troche miejsca, ale co znalezc, bo jak patrzylem to wszystko ma mocowania juz pod konkretne silniki
[ Dodano: Sro Lut 24, 2010 04:38 ]
Znajomy do Prelude`y wsadzal wlasnie z Accorda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum