Wysłany: Sob Mar 13, 2010 12:44 Przeglad przy przerejestrowaniu auta
Moje pytanie: Czy ktos sprawdza legalnosc przegladu w WK? Co jest robione przez te 30dni?
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 12:44 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Perez,
Kiedyś o to pytałem u nas w WK. Odpowiedzieli mi że te 30-ci dni to czas oczekiwania na wydrukowanie dowodu, który jest drukowany ( w moim przypadku ) w Warszawie.
Nic nie wiem na temat sprawdzania czegokolwiek, ale może sprawdzają.
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
No bo przeciez jak ktos ma przeglad do ktoregos tam to oni potem na nowym dowodzie stawiaja pieczatke swoja z data przegladu i tak sie zastanawialem czy sprawdzaja ten przeglad
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Pomógł: 10 razy Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 77 Skąd: Toruń
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 10:55
Perez napisał/a:
No bo przeciez jak ktos ma przeglad do ktoregos tam to oni potem na nowym dowodzie stawiaja pieczatke swoja z data przegladu i tak sie zastanawialem czy sprawdzaja ten przeglad
Z tego co wiem to nie jest sprawdzane, a datę przeglądu spisują ze starego dowodu rejestracyjnego, bo niby dlaczego urzędnik miał by podważyć sprawność samochodu tylko przy zmianie rejestracji lub właściciela.
bo niby dlaczego urzędnik miał by podważyć sprawność samochodu tylko przy zmianie rejestracji lub właściciela.
Chodzi mi o przeglady robione na lewo bez wpisywania w komputer, bo wiem, ze takowe robia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum