Witam, cały dzień dziś prześladuje mnie pech...
Rano zaspałem do pracy, a po południu zgubiłem cały portfel...
Wszystkie karty już zablokowałem, dowód osobisty też. Zostało mi jeszcze tylko zgłoszenie do urzędu komunikacji że zgubiłem dowód rejestracyjny i do PZU o zgubieniu ubezpieczenia OC i NNW
Jak się ma procedura wydania nowego dowodu rejestracyjnego?
Ile trzeba czekać i jakie są koszty?
Wydadzą mi jakiś zastępczy dokument czy na razie jestem uzależniony od innych środków lokomocji?
_________________ Rover 416Si
1,6 1996r LPG
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 17:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Najpierw zapewne będziesz musiał się wybrać na policje w celu zgłoszenia zaginięcia dowodu i innych dokumentów(istnieje szansa że ktoś zwróci dokumenty). Potem do WK z tymi papierkami z policji i kartą pojazdu, następnie wniosek o wydanie wtórnika dowodu, koszt 48zł + 12zł(+ewentualne opłaty ewidencyjne) za pozwolenie czasowe.
informacje znalezione w google, takż nie mam 100% pewności.
14.W przypadku utraty dowodu rejestracyjnego pojazdu, na wniosek właściciela pojazdu wydaje się wtórnik dowodu rejestracyjnego po:
a) przedstawieniu karty pojazdu, jeżeli była wydana,
b) przedstawieniu tablic rejestracyjnych,
c) przedstawieniu wyciągu z rejestru badań technicznych pojazdów prowadzonego przez stację kontroli pojazdów, określającego termin następnego badania technicznego pojazdu. Przepisu tego nie stosuje się gdy tut. Wydział posiada informację o terminie następnego badania technicznego.
d) złożeniu przez właściciela stosownego oświadczenia pod odpowiedzialnością karną za składanie fałszywych zeznań.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum