Wysłany: Czw Maj 20, 2010 18:35 [OC] Wypłata odszkodowania dla współwłaścicieli.
Witam, właśnie jestem w trakcie tych wszystkich procedur z odszkodowaniem po kolizji. Był rzeczoznawca, dzisiaj dostałem cały kosztorys, uznali mi szkodę całkowitą. Ale nie chodzi mi już o kwotę odszkodowania tylko o jego wypłatę, mianowicie mam auto z ojcem (jako współwłaściciel żeby od niego zniżki mieć) dostałem dzisiaj pisemko od firmy z której dostaje odszkodowanie i napisali coś takiego, brak takich dokumentów:
deklaracja formy rozliczenia - nr konta drugiego współwłaściciela. Mam na przekazanie tego 7dni.
Teraz tak, mojego ojca nie ma w kraju, jest za granicą i wraca dopiero za 2 tyg. Dzwoniłem na infolinie ubezpieczalni i powiedzieli mi, że 2 współwłaściciel czyli mój ojciec może napisać pisemko w którym pozwoli aby całą kwotę przelali na moje konto, tylko że musi to być potwierdzone notarialnie, czego w tym momencie nie możemy zrobić... 2 opcja jest taka, że ojciec pisze pisemko, że chce aby jego część odszkodowania przelali na jego konto-czyli ten potrzebny dokument (konta nie ma, więc to odpada), czyli zostaje mi przekaz pocztowy, czy jest może jeszcze jakaś inna opcja?
Jeszcze mam pytanie, jeśli w ciągu tych 7dni nie zgłosimy takiego pisemka pieniądze przepadną? Czy jest w ogóle taka możliwość żeby one przepadły jeśli się w czasie czegoś nie zrobi?
Jeśli ktokolwiek mógłby mi coś doradzić jak z takiej sytuacji wyjść, będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
_________________ Kupię pilnie lewe przednie drzwi do Rovera 200, 3-drzwiowy, 99r, najlepiej kolor szary/srebrny
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 20, 2010 18:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Paul, też o tym myślałem, tylko obawiam się , że tego nie uznają, ale może warto spróbować? Ostatnio czytam o tych ubezpieczycielach i wypłatach odszkodowań i to co oni robią to czasami ludzkie pojęcie przechodzi. Pogadam z ojcem żeby takie pisemko napisać i im wysłać, oby się udało.
_________________ Kupię pilnie lewe przednie drzwi do Rovera 200, 3-drzwiowy, 99r, najlepiej kolor szary/srebrny
A dlaczego ma się nie udać? Ojciec wybiera konto na jakie należy wpłacić kasę - jego kasa jego wola. Po prostu musi wskazać Twój rachunek bankowy jako konto, na które należy przelać przypadającą Mu część odszkodowania.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 25 Cze 2009 Posty: 254 Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 07:59
ndd89 napisał/a:
Dzwoniłem na infolinie ubezpieczalni i powiedzieli mi, że 2 współwłaściciel czyli mój ojciec może napisać pisemko w którym pozwoli aby całą kwotę przelali na moje konto, tylko że musi to być potwierdzone notarialnie
co za jakaś bzdura?! Zwykłe upoważnienie na piśmie od ojca powinno wystarczyć. Tak jest bynajmniej w PZU...
_________________ 'Mówią o mnie, że jestem wariat
ale ja to nieźle ogarniam...':P
czapaja, no niestety tak mi powiedzieli, to TU to Allianz. Rozumiem gdyby 2 współwłaściciel był z poza rodziny ale ojciec? po jaką cholerę potwierdzenie przez notariusza... Zrobię tak jak Panowie piszecie, ojciec napisze pisemko, że chce aby pieniądze przelać na moje konto i wyślę, najwyżej napiszą, że tak nie może być
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum