Forum Klubu ROVERki.pl :: 98 ultimate BP czy 98 Lotos dynamic
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
98 ultimate BP czy 98 Lotos dynamic
Autor Wiadomość
dobryziom 

Rover Coupe

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 21:55   

bonus89 napisał/a:
ciekawe podejście :) jak się to ma do tematu o gwincie gdzie pokazałeś dokładnie to o czym piszesz :)
właśnie to pokazałem, chciałem jakiś dowód na ten wynalazek.[/quote]

chciałeś dowodu? a jak ci pisaliśmy ze to chłam chiński gniot bez certyfikatu, atestów i kiepskich tanich materiałów to kłóciłeś się ze tak nie jest i to nie dowód :) dokładnie to co wyżej napisałeś ze jest żenujące...

bonus89 napisał/a:
Dalej ciągniesz to samo :P bez dowodów ale skoro Ci to odpowiada, nie wypowiadam się już bo widze że Ty naprawde traktujesz to inaczej, jeszcze zawału dostaniesz :) normalnie podyskutować się nie da? :) Spokojnie bo wybuchniesz

ale co tu udowadniać ostatni raport z ogólnopolskiej kontroli stacji mówi o 7% stacji które chrzczę paliwo co i tak twierdze ze dużo bo 93% z nich dostał przed kontrola cynk a te 7% to jakieś cielaki...

bonus89 napisał/a:

Żeby potwierdzić swoją teorie?

to masz wyżej potwierdzenie chociaż znając życie Orlenu tam na 100% nie ma buhehe :) Bo sam kontrolujesz tam codziennie paliwo czy trzymam parametry hihihi

bonus89 napisał/a:

Ja nie zacząłem tematu z płaczem na benzynę a twierdze że jest w miarę w porządku, to co mam udowadniać?

o widzisz wreszcie sie przyznales ze jestes w grupie tych 98% osob ktore maja gdzies co leja i slepo wierza co im powiedzą...

bonus89 napisał/a:

Ahh następne zachowanie jak z piaskownicy, tutaj naprawde tak jest, jak ktoś założy temat do zaraz musi być po jego myśli! Ahh ohh i wszyscy przyznają racje. Nie wiesz chyba od czego jest forum :) ale co ja tam wiem, na temat forów też, wielki ze mnie znawca :roll:

widzę ze w kolejnym temacie nawiązujesz do piaskownicy chyba nadal cie tam ciągnie :)

ja nie założyłem tego tematu zerknij sobie wyżej :) i wcale nie musi być po czyjejś myśli i reszta nie ma piać z zachwytu tylko skąd jest te 7% chrzczonego paliwa (pewnie bez cynków przed kontrola siedem razy tyle) i czemu przy porządnie wystrojonym samochodzie na moc a nie seryjnym osiołku ustawionym fabrycznie na ekonomie samochód dostaje czkawki? na to odpowiedz gdzie te normy i procedury niby niezawodne i nie do oszukania?

SPAMU¦

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 21:55   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

bonus89 

Rover 200

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 22:05   

dobryziom napisał/a:
ale co tu udowadniać ostatni raport z ogólnopolskiej kontroli stacji mówi o 7% stacji które chrzczę paliwo co i tak twierdze ze dużo bo 93% z nich dostał przed kontrola cynk a te 7% to jakieś cielaki...

No i znów cały świat przeciwko Tobie :P
dobryziom napisał/a:
to kłóciłeś się ze tak nie jest i to nie dowód

Nie mówiłem że tak nie jest tylko prosiłem o dowód.
dobryziom napisał/a:
Bo sam kontrolujesz tam codziennie paliwo czy trzymam parametry hihihi
Znów się spinasz :P może zajrzyj :P http://psychospace.pl/. Nie chce kłutni cały czas Ciebie prosze o normalne wypowiedzi, bez zbędnej agresji i cwaniactwa.
dobryziom napisał/a:
o widzisz wreszcie sie przyznales ze jestes w grupie tych 98% osob ktore maja gdzies co leja i slepo wierza co im powiedzą...
ehh... To nie ma sensu...
dobryziom napisał/a:
ja nie założyłem tego tematu zerknij sobie wyżej

No dlatego tak napisałem :)
dobryziom napisał/a:
czemu przy porządnie wystrojonym samochodzie na moc a nie seryjnym osiołku ustawionym fabrycznie na ekonomie samochód dostaje czkawki?

Oczywiście bo tylko Ty z takim autem masz doczynienia :) Przepraszam... Nie będę więc już takich rzeczy pisał z moim osiołkiem... Przecież tylko Ty na forum masz styczność z innymi... :roll:

Pływak 

Rover 200

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 22:06   

Przyznam, ze całości nie czytałem bo mi się nie chcę ;) ale co do jakości:

http://www.uokik.gov.pl/k..._pb_98_i_on.php

Jak ktoś ma zastrzeżenia to są odpowiednie instytucję odpowiedzialne za kontrole na stacjach wystarczy zgłosić...

Tu kolejny ciekawy link http://secretservice.za.pl/95kontra98.pdf jak zapytamy pana google to takich artykułów i porównań będziemy mieli masę

Co do stacji to nie ma reguły lipne paliwo można zatankować i na Orlenie i na Shellu i na jakiejkolwiek innej stacji....

bonus89 

Rover 200

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 22:09   

Pływak napisał/a:
Jak ktoś ma zastrzeżenia to są odpowiednie instytucję odpowiedzialne za kontrole na stacjach wystarczy zgłosić...
Dokładnie to cały czas tłumaczę, ale tu jest większy problem, co jeśli cały świat jest przeciw Tobie a te instytucje są z nimi we współpracy? I tak to pewnie wszystko sprawa Ruskich :P
Pływak napisał/a:
Co do stacji to nie ma reguły lipne paliwo można zatankować i na Orlenie i na Shellu i na jakiejkolwiek innej stacji....
No i to jest prawda, dlatego zawsze można mieć jakieś ale i poprosić o kontrolę.

dobryziom 

Rover Coupe

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 22:22   

bonus89 napisał/a:

No i znów cały świat przeciwko Tobie :P

chyba przeciwko Tobie bo wychodzi na to że nie masz racji...

bonus89 napisał/a:

Nie mówiłem że tak nie jest tylko prosiłem o dowód.

były dowody ale Tobie nie wystarczały i brnąłeś dalej w zaparte...

bonus89 napisał/a:
Znów się spinasz :P może zajrzyj :P http://psychospace.pl/. Nie chce kłutni cały czas Ciebie prosze o normalne wypowiedzi, bez zbędnej agresji i cwaniactwa.

ja się nie spinam wręcz przeciwnie i nie ma tu agresji prędzej drwina :) bo jak ktoś przycina na paliwie to i tak się tego nie dowiesz.

bonus89 napisał/a:

Oczywiście bo tylko Ty z takim autem masz doczynienia :) Przepraszam... Nie będę więc już takich rzeczy pisał z moim osiołkiem... Przecież tylko Ty na forum masz styczność z innymi... :roll:

zapytaj osób jeżdżących na zewnętrznych kompa co leja do baku... jak włożyłeś kilka ładnych tyś. w samochód to raczej uważasz co lejesz do baku :) tym bardziej że powinieneś jeździć na tym samym na czym była układana mapa.

[ Dodano: Czw Lut 24, 2011 22:22 ]
Pływak napisał/a:

Tu kolejny ciekawy link http://secretservice.za.pl/95kontra98.pdf jak zapytamy pana google to takich artykułów i porównań będziemy mieli masę

pod warunkiem ze te PB95 to faktycznie czyste PB95 :)

Pływak napisał/a:

ależ oczywiście dlatego nie lubię jak ktoś święcie jak w obrazek twierdzi ze nie nie na Orlenie to nie możliwe...

bonus89 

Rover 200

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 22:24   

Cytat:
były dowody ale Tobie nie wystarczały i brnąłeś dalej w zaparte...

Widzisz o tym pisałem jak kto podchodzi do forum i wypowiedzi, dowodem było "kolega kolegi jeździł i było twardo" to był jedyny dowód :P
dobryziom napisał/a:
tym bardziej że powinieneś jeździć na tym samym na czym była układana mapa.

Jeśli tak było to się z Tobą z gadzam że lepiej 98, ale to też usprawiedliwa parchanie na 95 skoro tak mape miałeś układaną, ale przecież ja nie mogę o tym wiedzieć, nie znam się :(
dobryziom napisał/a:
zapytaj osób jeżdżących na zewnętrznych kompa co leja do baku...

A znam takich sporo i wiem że większość leje 95 i nie narzeka, ale to pewnie dlatego że się nie znają... przynajmniej nie tak dobrze jak Ty. :roll:

[ Dodano: Czw Lut 24, 2011 22:24 ]
Cytat:
ależ oczywiście dlatego nie lubię jak ktoś święcie jak w obrazek twierdzi ze nie nie na Orlenie to nie możliwe...
To chyba nie o mnie bo napisałem tylko że pilnują próbek i zawsze można to sprawdzić :) i że raczej nie zrobili by tego by nie zrobić sobie siary :) Zbyt dużo dopisujesz
Ostatnio zmieniony przez bonus89 Czw Lut 24, 2011 22:26, w całości zmieniany 1 raz  

dobryziom 

Rover Coupe

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 22:35   

bonus89 napisał/a:
Dokładnie to cały czas tłumaczę, ale tu jest większy problem, co jeśli cały świat jest przeciw Tobie a te instytucje są z nimi we współpracy? I tak to pewnie wszystko sprawa Ruskich :P

to ze to wina Ruskich to nikt nie ma wątpliwości :p jednakże zgłaszanie zastrzeżeń nie ma większego sensu ponieważ to jak z sanepidem w restauracji restauratorzy zawsze dostają cynk przed kontrola to jak walka z wiatrakami możesz sobie zgłosić dla własnego lepszego samopoczucia :)

[ Dodano: Czw Lut 24, 2011 22:35 ]
bonus89 napisał/a:

Widzisz o tym pisałem jak kto podchodzi do forum i wypowiedzi, dowodem było "kolega kolegi jeździł i było twardo" to był jedyny dowód :P

to nie doczytałeś jednak bo dowodem było : brak atestów, certyfikatu oraz jakość wykonania i materiału ...

bonus89 napisał/a:

Jeśli tak było to się z Tobą z gadzam że lepiej 98, ale to też usprawiedliwa parchanie na 95 skoro tak mape miałeś układaną, ale przecież ja nie mogę o tym wiedzieć, nie znam się :(

oki tylko już wcześniej o tym pisałem...

bonus89 napisał/a:

A znam takich sporo i wiem że większość leje 95 i nie narzeka, ale to pewnie dlatego że się nie znają... przynajmniej nie tak dobrze jak Ty. :roll:

ja nie znam nikogo... ale napisz co to za jednostki jestem ciekawy

bonus89 napisał/a:
To chyba nie o mnie bo napisałem tylko że pilnują próbek i zawsze można to sprawdzić :) i że raczej nie zrobili by tego by nie zrobić sobie siary :) Zbyt dużo dopisujesz

a to nie twoje słowa?

bonus89 napisał/a:

Tak może być na prywatnych stacjach, czytam i czytam to wasze narzekanie cały czas i nie wiem czy może ja poprostu nigdy tak nie trafiłem na nie prywatnej? Otóż to co piszesz na stacji paliw np. ORLEN jest nie dopuszczalne i nie możliwe.

:)

bonus89 

Rover 200

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 23:00   

dobryziom napisał/a:
ale napisz co to za jednostki jestem ciekawy

Napisze co to za jednostki i więcej nic nie pisze, ktoś musi to zachować się jak "Starszy, mądrzejszy" chodź pewnie jest na odwrót w tym pierwszym przypadku :P P
Otóż pierwszy taki to swap silnika nysy CA18DET wystrojonego na ecumasterze na doladowaniu 1 bar na t25 w mazdzie mx5 :) i foto żeby był DOWÓD

I jeszcze kolega Nysą s14 z tym samym silnikiem tylko na nistunie też na 95 jeździ i nie narzeka. No ale cóż oni mogą mieć za pojęcie :/

marcinmarcin 

Wysłany: Czw Lut 24, 2011 23:17   

Pływak napisał/a:
Moje prywatne obserwacje są idealnie zgodne z tym artykułem. Na 98 mam wrażenie bardziej kulturalnej pracy silnika (jeśli K-Series VVC ma za grosz kultury pracy ;) ) ale jest ciut słabszy niż na 95. Dlatego leje 95, ale wyłącznie na dobrych sprawdzonych stacjach.

dobryziom 

Rover Coupe

Wysłany: Sob Lut 26, 2011 15:10   

bonus89 napisał/a:
Napisze co to za jednostki i więcej nic nie pisze, ktoś musi to zachować się jak "Starszy, mądrzejszy" chodź pewnie jest na odwrót w tym pierwszym przypadku :P P

dobra już się nie użalaj jak nie masz co odpisać to przynajmniej nie rzucaj takich smutnych tekstów..

bonus89 napisał/a:

Otóż pierwszy taki to swap silnika nysy CA18DET wystrojonego na ecumasterze na doladowaniu 1 bar na t25 w mazdzie mx5 :) i foto żeby był DOWÓD

wow ale go upchali szacun

bonus89 napisał/a:

I jeszcze kolega Nysą s14 z tym samym silnikiem tylko na nistunie też na 95 jeździ i nie narzeka. No ale cóż oni mogą mieć za pojęcie :/

wiesz z tym nie narzekaniem to jest jak z kupowaniem opon używek zamiast nowych 90% nie widzi różnicy :)

bonus89 

Rover 200

Wysłany: Sob Lut 26, 2011 18:07   

dobryziom napisał/a:
dobra już się nie użalaj jak nie masz co odpisać

Czy Ty naprawde nie widzisz że ostatnie posty to 90% przepisywania tego co wcześniej? więc to co napisałem
dobryziom napisał/a:
"Starszy, mądrzejszy" chodź pewnie jest na odwrót w tym pierwszym przypadku :P P
jest napewno tylko w pierwszym przypadku :)

Odpowiedz do tematu