Cześć. Nazywam się Dawid, lecz mówią na mnie Karim. Od Niedawna posiadam Roverka 620 Si odkupionego w okazyjnej cenie od Taty, więc wiem o nim wszystko z okresu 4 lat. Kolor roverka to grafit, kolor mi pasuje lecz strasznie widać na nim kurz i inne zabrudzenia.
Co do planów wszystko wyjdzie spontanicznie. Będe starał się na bieżąco aktualizować temat o roverku dodając zdjęcia jak i opisy z modyfikacji czy napraw. Otwarty jestem na pomysły co do modyfikacji roverka.
Model: 620 Si
Rok prod.:1996
Silnik: 2.0 Si 131 KM
Kolor:Grafit
Wyposażenie:
2x Poduszka powietrzna
Klimatyzacja
ABS
Immo
Alarm
Wspomaganie i regulacja kierownicy
Centralny zamek
4x tarcze hamulcowe
4x elektryczne szyby
Podgrzewane i elektrycznie sterowane lusterka.
Originalne alufelgi.
Roverek w Szwajcarii
07.03.2012
Carbon zamiast drewna. Boczki doczekają się też czarnej alcantary i czarnego obicia maskownic głośników
15.03.2012
Oklejone carbonem zegarek, panel od nawiewów, ramka radia, schowek pod radiem, klapka od popielniczki i ramka przy biegach, jak dla mnie super to wyglad.
Musze przyznać ze ten carbon ma za słaby klej i przy krzywej powierzchni puszcza po tygodniu tam gdzie bym mocny naciąg.
25.03.2012
Mała sesyjka:
19.04.2012
-Zmiana podswietlenia licznikow na biale.
-Carbon na blacie od licznikow,
-Biale oswietlenie schowka,
-Wyczyszczone nawiewy nog pasazerow z tylu
-Zdjete pokrowce z siedzen
23.04.2012
Foto Blatu, wieczorkiem z białym podświetleniem super wyglada
Żeberka w czarnym macie, mam mieszane uczucia, podoba mi sie, ale i wydaje mi sie ze go postarzyło, ech.
i wlepka z sobotniego zlotu.
Ostatnio zmieniony przez Karim Pon Kwi 23, 2012 10:56, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 18:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Rdza okrutna przy grilu, tylko zamaskowana jest spacjalna pasta pod kolor auta wypelniajaca ubytki itd, to nie widac ale jak sie kucnie to widac co go boli.
Tu Fotka dzwii zrobionych niedawno, do tego zamiast tego materialu bd czarna alcantara i musze jakies firankowe czarne sukno znalesc zeby maskownice glosnikow zrobic tez.
Hehe. Cabron na listwie . Ja myślałem aby to obkleić te listwy w tytan bo mam jasny środek ale odpuściłem na chwile. Jak wiesz mam ważniejsze sprawy do zrobienia..
Ale najbardziej zazdroszczę wam tych poliftowych uchwytów na butelki w drzwiach bo mnie strzela jak muszę gdzieś do tyłu butelke dawać albo coś jak jade z pasażerem
Ja nie mam tych uchwytow niestety:D ale to nie problem:D wiem wiem to sa sprawy kosmetyczne i malo wazne:D No wiem narazie musisz ogarnac blache, ja tak samo chodz w mniejszym stopniu, ale ogarnie sie wszystko
_________________ Był 620Si 96' 131KM+LPG -> Jest R25 01' 103KM
I mam pytanie dla osób znających temat, sprawdziłem vin i tam pisze ze silnik jest wzmocniony co przez to mam rozumieć?
Przypuszczam, że masz ten sam model co ja - 620 Si więc silnik jest wzmocniony..
Si to skrót od Sport Injected a więc na moje rozumowanie coś ze sportowym wtryskiem, ale poprawcie mnie jeśli źle mówię, bo ręki nie oddam
Już 5 razy ludziom tłumaczyłem co i jak się różni miedzy i a Si. Jak ktoś chce niech sobie wklepie w google.pl: różnice pomiedzy F20z1 a F20z2 i będzie wiedział czym się silniki różnią i co to oznacza w praktyce tak na prawdę a nie domowe rozkminy. Pzdr.
Si to skrót od Sport Injected a więc na moje rozumowanie coś ze sportowym wtryskiem, ale poprawcie mnie jeśli źle mówię, bo ręki nie oddam
Jakie sportowe wtryski, wtryskiwacze masz takie same jak f18A3 i f20z2 a róznica z tego co wiem jest w ECU w przypadku porownania do f20z2 oraz w pojemności i ECU do F18A3. poczytajcie strone klubowa tam jest wyczerpana kwestia nazewnictwa
Ogólnie chodzi o zmiany: Inna głowica, komputer i wydech na korzyść f20z1.
Są też inne zmiany ale na tyle zasadniczo małe, że nie robią różnicy także Si to jest bardziej oznaczenie typowo nadane tylko po to aby odróżnić modele ze słabszą jednostką z2 i mocniejsza z1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum