chciałem zamontować, podjechałem do stacji diagnostycznej, znajomy powiedział, że w/g policji i diagnostów za takie coś będzie niedługo zabierany dowód pojazdu - są to świecidełka bez HOMOLOGACJI PRODUCENTA do danego auta.
Jako że Rover a i za tamtych czasów nie było czegoś takiego jak światła dzienne to szkoda głowe zawracać.
Homologacja musi być na światłach dziennych i to wystarcza.
http://allegro.pl/swiatla...2727108850.html
Na tych na przedniej szybce widać wytłoczenie na bokach, musi to być oraz zamontowane w określonym przez prawo miejscu.
Do tego mają startować same po przekręceniu na 2 pozycję kluczyka i gasnąć przy zapaleniu świateł.
A na zdjęciach kierunek ( pomarańcz ) I czy byłby jakiś sens montowania takich . Chciałem żeby było z kierunkami ale nei wiem cyz te są dobre .
pewnie tak jest jak w mercedesie lub kia. Kiedy są włączone światła dzienne i włączysz np. prawy kierunek to lewa lampa świeci normalnie, a prawa zaczyna działać jak kierunek. Kiedy kierunkowskaz jest wyłączony to światła działają jak do jazdy dziennej.
Już "kilka" zbiorników lpg wyjeździłem od czasu założenia świateł i mam wrażenie, że na butli robię od 10 do 20 km więcej niż wcześniej. Trasa zazwyczaj taka sama, praca - dom , raz na tydzień wypad na większe zakupy i inne takie.
_________________ "bundylp" = " bandi "
Nie taki Rover straszny jak go malują
A na zdjęciach kierunek ( pomarańcz ) I czy byłby jakiś sens montowania takich . Chciałem żeby było z kierunkami ale nei wiem cyz te są dobre .
pewnie tak jest jak w mercedesie lub kia. Kiedy są włączone światła dzienne i włączysz np. prawy kierunek to lewa lampa świeci normalnie, a prawa zaczyna działać jak kierunek. Kiedy kierunkowskaz jest wyłączony to światła działają jak do jazdy dziennej.
To co mówisz wydaje się być bardzo sensowne. Myślę że tak to działa. Dzięki wielkie za pomoc :_).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum