Wysłany: Wto Mar 05, 2013 20:46 Uszkodzenie ogrodzenia
Witam.
Mam dosyć błahą sprawę. Dzisiaj po ponad miesiącu nieobecności na działce zauważyłem, że siatka ogrodzeniowa uległa uszkodzeniu, dwa słupki wiszą w powietrzu. Domyśliłem się, że odpowiedzialni są wykonawcy(wycinanie drzew i krzewów) przygotowujący teren pod A1, 2 lata temu też uszkodzili siatkę(budowa się przeciągnęła), wtedy sobie odpuściłem, ale dziś mnie to wkurzyło Jest sens dochodzić swoich praw, jeśli tak to kogo powiadomić, czy odpuścić i naprawić we własnym zakresie. Nie lubię gdy nie szanuje się cudzej własności...
Pozdrawiam
_________________ Andrzej
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 05, 2013 20:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie jest to mile dla nikogo - tracic cos na co sie pracowalo, ale dla mnie kluczowe jest "Domyśliłem się" . Za twoje domysly nikogo skazac nie mozna. Musialbys miec swiadkow itp itd. Nie wiem czy policja sie tym zajmie, albo jak rzetelnie sie zajmie. Najprosciej podjechac i pogadac, policjant tez czlowiek... czasem zalezy jak trafisz.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Jak sa slady, to ja bym odwiedzil policje. FIrma dokonujaca wycinki musi posiadac OC, albo powinna bo w PL nic nie jest oczywiste, poza podatkami i smiercia
Sprobuj uderzyc na komende i zobaczysz na kogo trafisz.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Po co od razu policja? Nie prościej najpierw zadzwonić do firmy wykonującej wycinkę i próbować się dogadać? Moze się okazać, ze pracownicy uszkodzili, a kierownik nic na ten temat nie wie bo mu nie zgłosili. Może wystarczyło by się z dogadać. Imho policja to już ostateczność w przypadku gdy firma się na Ciebie wypnie ale oni i tak za wiele nie zdziałają bez dobrej woli wykonawcy.
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum