Wysłany: Wto Mar 12, 2013 09:24 Rover 75 Ceny części do wyceny szkody z OC
Gdzie można by znaleźć ceny części na podstawie których można by ocenić czy dobrze wycenili szkodę z OC sprawcy? bo za zniszczony zderzak tylni belkę i pewnie coś tam blachy też jest do roboty wycenili mi na niecałe 1400pln gdzie prace blacharskie wycenili na 75 pln a lakiernika na 110pln (phi..) i nie policzyli parktronika.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 12, 2013 09:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kazdy warsztat zajmujacy sie naprawa aut powypadkowych, powinien miec system np. audatex, na podstawie ktorego robiony jest kosztorys naprawy.
Najlepiej poszukac takiego i nawet zaplacic za niego jakies male rozsadne pieniadze, zeby miec podkladke na podstawie ktorej mozna sie odwolywac.
To jest dowod w sprawie, ktorym bedziesz mogl sie nawet przed sadem bronic przed TU. Oni nie moga zanizac cen z tego kosztorysu - jest niejako dla nich wiazacy,bo po to powstal by ujednolicic ceny. Jezeli ktos w ciebie uderzyl, to masz prawo do oryginalnych czesci. Jezeli auto prywatne, to tez nie moga wprowadzac amortyzacji, ani zabierac vatu.
Moglbyls jeszcze wskazywac na spadek wartosci auta... ale to juz musialbys miec duzo samozaparcia by cos utargowac, ale mozesz zawsze w odwolaniu wpsomniec, ze zgodnie z prwem sie nalezy. bo auto powypadkowe nie ma juz takiej samej ceny rynkowej, jak przed wypadkiem.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
szpynior, nie będę wstawiał bo nie mam ochoty dawać zarobić warsztatowi na moim aucie a mam blacharza ogarniętego co mi robił Freela i tam będzie naprawione, kupie może zderzak w kolorze i resztę zrobi blacharz i po temacie a zarobioną kasę może przeznaczę na definitywne rozwiązanie problemu sprzęgła.
Mierzi mnie bo o parktroniku ani słowa, a do końca nie wiem czy jest OK bo zderzak rozwalony i piszczy jak oszalały, o blasze na której jest ta belka pod zderzakiem też milczą więc się zacząłem denerwować że mnie patrzą orżnąć.
MG TF 160 srebrny pocisk
Harry właśnie dziś się natknąłem i już wiem że nie mogą mnie straszyć fakturami (co oczywiście zrobili) i jedynie zostaje mi dowiedzieć się skąd wziąć ceny części nowych do tego auta bo to co mam w wycenie to ceny tanich używek.
MG TF 160 srebrny pocisk
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID001781
tylko mogą się doczepić, że nie w PLN
Ew. napisz maila do tego sklepu, żeby Ci napisali koszt części. Może na takie coś pójdą.
Zawsze możesz iść na np. do PZM i zrobić wycenę u rzeczoznawcy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum