Wysłany: Sro Maj 01, 2013 11:31 Spóżnione przerejestrowywanie samochodu
Witajcie, mam taki problem ponieważ roverka kupiłem jakoś w pażdzierniku i do tej pory poprzez różnego rodzaju problemy nie byłem w stanie przerejestrować auta oczywiście bylo ubezpieczone i mialo ważny przegląd. Czy teraz jak będę szedł rejestrować to nie będzie większych problemów oprócz tej kary bodajże 100zł? Czy po tak długim okresie musze być gotowy na jakieś problemy??? Czy po przerejestrowaniu i otrzymaniu nowego dowodu rej musze robić przegląd?? Może pytania banalne ale zielony jestem w temacie;p
SPAMU¦
Wysłany: Sro Maj 01, 2013 11:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A to zależy też gdzie kupowałeś auto. Jak od handlarza i masz na to jego fakturę to podatku nie płacisz. Ja nie rejestrowałem auta przez 5 miesięcy i nic złego mi się nie stało. Tylko policja mnie nie lubiła i nagminnie mnie zatrzymywali żebym wreszcie auto zarejestrował
Ja kiedyś kupiłem seicento bez karty pojazdu i zanim ją załatwiłem to śmigałem nim bez przerejestrowania i płacenia 2% ponad miesiąc. Potem tylko pani w skarbówce kazała mi tylko jakieś tam oświadczenie napisać i żadnej kary nie zapłaciłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum