Czy ktokolwiek słyszał aby popularne klekotanie i ewentualnie urwane klapki doprowadziły do defektu silnika. Ja właśnie kilka tygodni temu zrobiłem zawieszenie w moim R75 , przy okazji jak zwykle wyszło kilka innych rzeczy i doszedłem do wniosku, że chyba będę się rozstawał z moim niedawno kupionym autkiem bo troszkę przyciężkie jak na mój gust i chyba nie do końca mi pasuje. Nie chcę się pakować w tej chwili w kolejne inwestycje, które z całą pewnością mi się nie zwrócą i stąd moje pytanie czy ktoś zna taki przypadek ?
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 09:42
Markzo napisał/a:
podobno wieloma detalami
a te detale ,to między innymi : inny układ paliwowy, dolotowy, zapłonowy, napęd pomocniczy, rozrusznik , alternator, blok cylindrów, pompy( wody , oleju), miska olejowa, uszczelka głowicy, zawory i gniazda, system sterowania silnika z czujnikami , filtr oleju,system emisji zanieczyszczeń i jeszcze inne.
czyli masa rzeczy mam pytanie z innej beczki, czy to prawda, ze kolektor ssący z KV jest skręcony i sklejony? jak go rozebrać? jest na to jakiś patent, żeby go nie zniszczyć?
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
czyli masa rzeczy mam pytanie z innej beczki, czy to prawda, ze kolektor ssący z KV jest skręcony i sklejony? jak go rozebrać? jest na to jakiś patent, żeby go nie zniszczyć?
Jak dla mnie to wyglada ze na wszystkich czesciach skladowych sa uszczelki i sruby mocujace, wiec nie jest klejony, ale nigdy nie robilem nic przy KV6 wiec moze sie myle. Pozdr.
http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID001713
Z góry przepraszam, że odkopuje stary temat, ale dręczy mnie jedno pytanie..., a mianowicie, czy kolektor aluminiowy(bez vis i klapek) z kii carnival 2.5, podszedłby pod naszą konstrukcję, czyli KV6? Wiadomo, będzie wisiał błąd vis, ale nie ma tych nieszczęsnych klapek Pozdrawiam
_________________ Śmierć na drodze pędzi jak szalona... - dlatego nigdy nie dam się jej dogonić! ];->
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum