Wysłany: Sro Mar 11, 2015 11:13 Czy warto wykować NNW?
Siemka, zastanawiam się nad wykupieniem dodatkowej polisy nnw - pytanie czy warto, czy będą jakieś trudności w uzyskaniu odszkodowania jeżeli doszłoby do uszczerbku na zdrowiu, na co należy uważać? Jakich towarzystw unikać a jakie polecacie ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 11, 2015 11:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
No właśnie o coś takiego mi by mi chodziło - czyli o polisę obejmującą zarówno życie prywatne jaki i zawodowe. A i żeby obejmowało również pasażerów których przewożę - sam bardzo rzadko jeżdżę.
Jak najbardziej warto. Nie podpowiem w kwestii wyborów firmy. Korzystam z PZU od lat, ale wiem, że nie jest to najtańsza oferta. Warto porównać oferty kilku ubezpieczycieli
Też nie pomogę jeżeli chodzi o wybór firmy, aby później nie było na mnie. Może tutaj zostaw swój kontakt http://ubezpieczenia.comperia.pl/ubezpieczenie-NNW to tam zadzwonią do Ciebie. Jest to multiagencja, więc pomogą dobrać nnw "uszytą na miarę".
Wielkie dzięki @aston. Wysłałem już zgłoszenie. Wybrałem wariant ten pośredni, fizyczny. Bo wprawdzie dużo pracuje również przez komputerem, to zdarza mi się również jeździć i wykonywać pracę na zewnątrz. Jak zadzwonią to powiem i co jak udało mi się ustalić.
Jak najbardziej warto. Nie podpowiem w kwestii wyborów firmy. Korzystam z PZU od lat, ale wiem, że nie jest to najtańsza oferta. Warto porównać oferty kilku ubezpieczycieli
Ja w PZU jestem "od zawsze" i przyznam, że da się z nich wycisnąć niezłe zniżki dla stałych klientów, trzeba jednak się trochę postarać
Sens NNW zależy od kwoty, jaką obejmuje takie ubezpieczenie. A one wahają się od 5 do 50 tysięcy złotych. Cena takiego ubezpieczenia jest relatywnie niższa przy wyższych kwotach.
Przy kwocie 5 tysięcy, za złamany palec dostaniemy około 50zł (1% uszczerbku), co ledwo wystarczy na pokrycie kwoty ubezpieczenia. Przy 50 tysiącach będzie to już 500zł, czyli kilkukrotność najwyższego ubezpieczenia.
Przy moich zniżkach zapłaciłbym za ubezpieczenie w kwocie 25 tysięcy, jakieś 53zł. Nie wiem jak przy innych kwotach, ale najtańsze ubezpieczenie (na 5 tysięcy) i tak kosztuje około 30-kilku złotych.
Spoko, wykupiłem już sobie nnw w pzu. Może nie mają najtańszej oferty, ale jeszcze się na nich nie zawiodłem. Czytałem opinię na ich temat - powiem tak - ile ludzi tyle opinii. Mam nadzieję, że nie będę musiał przekonywać się o tym na własnej skórze.
Jest weekend, przeczytaj to sobie dokładnie i podejmij decyzję. Są to TU mające największy udział w rynku, dbają o reputacyje - nie opłaca się im robić kogoś w wała.
Jak bym czytał jakąś ulotkę reklamową TU. Masz jakąś prowizję czy prowadzisz kolego pośrednictwo w ubezpieczeniach komunikacyjnych?
Pewnie że warto kupić, zawsze lepiej być zabezpieczonym na wszystko. Ale faktycznie lepiej kupuj oddzielnie w ubezpieczalni niż pakiecie, ponieważ może mieć w pakiecie dużo wykluczeni, a oddzielnie ma lepsze warunki.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Mar 2010 Posty: 305 Skąd: Kutno
Wysłany: Wto Kwi 07, 2015 22:10
A może zastanówcie się jak często ulegacie wypadkom, że konieczna jest polisa NNW. Większość z nas jest ubezpieczona w ZUS i wrazie wypadku koszty leczenie pokrywa właśnie ZUS, odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu ZUS też wypłaca . A jeśli na przykład to nie wy jesteście sprawcami wypadku sporo kasy można wyciągnąć z polisy OC sprawcy.
Większość polis NNW to kwoty 10-15tys. Przyznawane kwoty licząc procenty uszczrebku na zdrowiu od sum ubezpieczenia są wręcz śmieszne.
pozdr.
Marek może masz rację ale czasem przezorny lepiej by był ubezpieczony. Jeśli to nie jest duża składka to czemu jej nie zapłaci. Przecież zawsze może się coś stać i to nie z naszej winy.
Dla swojego auta nie wykupuję NNW, Powód? Świadomość zakresu OC. nawet jako pasażer sprawcy wypadku mogę ubiegać się o odszkodowanie z OC - tam sumy gwarantowane są wysokie jednak trzeba dochodzić roszczeń. Dla siebie mam wysoką polisę która nie ma wykluczeń związanych z ruchem pojazdów. Jednak dla auta żony wykupiłem NNW bo z reguły tym autem jeżdżą najczęściej z dzieckiem i nawet ostre hamowanie może doprowadzić do obrażeń.
Tyle z mojej strony
Ja wolę się ubezpieczać, bo to nigdy nie wiadomo, mam spoko ubezpieczyciela i podpowiedział mi kiedyś to i tak mam póki co nie było mi potrzebne, alee.. no ja się ubezpieczam u nich http://www.hestiawroclaw.com.pl/kontakt.html jakby ktoś chciał warto chociaż zadzwonić i dowiedzieć się co zaproponują swojego trochę szukałem zanim znalazłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum