Mowa o tym plastiku pokrytym wyścieliną który biegnie od konsoli do sufitki ? Ja go kilka razy ściągałem jak sprawdzałem wężyki od szyberdachu, łatwo się ściąga i zakłada.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 23, 2014 22:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
to ja mam całkiem inaczej, widocznie te sznurki są po to że jak wystrzeli kurtyna to jakoś to może trzyma tą osłonę sam nie wiem hm ale w sumie sam nie pamiętam bo demontowałem to z 2 lata temu niech się wypowie ktoś kto ma kurtynę
Pomógł: 86 razy Dołączył: 09 Maj 2013 Posty: 1730 Skąd: Ciechanów
Wysłany: Pią Paź 24, 2014 09:58
Mocowanie osłon bez kurtyn jest na samych zatrzaskach. W wersji z kurtynami jest dodatkowo umocowane na paskach nylonowych by podczas uruchomienia poduszki osłona nie poleciała w człowieka.
[ Dodano: Pią Paź 24, 2014 10:58 ]
o sorry, napisałem to, a nie widziałem drugiej strony tematu i waszych wypowiedzi. jeszcze nie wytrzeźwiałem
Ważne czy sedan czy kombi Konfiguracja sterownika w kombi nie posiada napinaczy z tyłu.
Nie wiem czy nie da się za pomocą kodów ZCS i sesji na T4 zaprograwomować dowolnego sterownika pod obsługę kurtyn.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Kurtyny i sterownik dołożone (trwało to niestety dość długo, w sensie wiele godzin zajmuje ta operacja) i podłączone, nie pali się SRS więc uznaję to za sukces. Niestety mam problem z osłonkami. Ja mam te zwykłe z żeberkami od dołu.
Proszę niech mi ktoś napisze czy kształt i wielkość osłonek w przypadku wersji z i bez kurtyn jest taka sama ?
Czy kurtyna biegnie w osłonce przy dolnej czy górnej krawędzi ?
Ja u siebie powyłamuje te żeberka, zrobi się więcej miejsca w środku ale nie wiem czy upcha się w nie kurtyny Do tego czy skład plastiku w obu jest taki sam, może te od kurtyn maja inny mniej kruszący się w przypadku strzału plastik ?
Aktualnie będę musiał jeździć bez osłon aż nie poradzę sobie z ich zamontowaniem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum