Mam taką sprawę...
Nigdy nie miałem ubezpieczania OC wykupionego "na siebie".
Od roku 2009 zawsze byłem właścicielem pojazdu, a mój ojciec współwłaścicielem- i to na niego było wykupione OC na wszystkich moich samochodach (wiadomo- on miał 60% zniżki).
Czy w takim razie mi przysługują jakieś zniżki, skoro jestem właścicielem samochodów od 6 lat i nigdy nie było na nich żadnej szkody, ale OC było na współwłaściciela- czyli mojego ojca?
Jak to wygląda pod względem prawnym?
Pozdrowienia
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 02, 2015 23:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli jesteś wpisany w poprzednich oc to zbierały Ci się zniżki
Ok...a jak dostać jakieś potwierdzenie tego, że mam zniżki?
Czytałem o jakimś piśmie, które trzeba gdzieś tam wysłać...
Auta zawsze miałem ubezpieczone w Allianz Direct.
Jak miałeś w Allianz i nadal chcesz w Allianz to maja podgląd na poprzednie polisy i na tej podstawie wylicza.
Ja zawsze bralem najtańsze oc w takich biurach gdzie oferują kilka firm, tez nigdy nie bylo problemu i sami sobie sprawdzali wg historii ostatnich polis. Możesz tez zadzwonic jako ubezpieczający na infolinie i wg podanych danych z dowodu osobistego powinni wyslac na maila zaświadczenie o przysługujących zniżkach za dany okres ubezpieczenia.
Mapki takie zbliżone do cdti z tego co patrzylem, zawsze można coś pociągnąć w górę, tylko nie wiem jak się to ma do automatu, musze Marka podpytać co wrzucal w automaty
Mapki takie zbliżone do cdti z tego co patrzylem, zawsze można coś pociągnąć w górę, tylko nie wiem jak się to ma do automatu, musze Marka podpytać co wrzucal w automaty
W sumie nie chodzi mi już o większą moc- ta mi zupełnie wystarcza. A nie chciałbym rozwalić skrzyni biegów od nadmiaru mocy.
Chodziło mi tylko o to, żeby jakieś totalne g**** nie było wgrane
Jeśli jesteś wpisany w poprzednich oc to zbierały Ci się zniżki
Ok...a jak dostać jakieś potwierdzenie tego, że mam zniżki?
Czytałem o jakimś piśmie, które trzeba gdzieś tam wysłać...
Zniżki są zapisywane w bazie UFG z której pobiera dany każdy ubezpieczyciel podczas obliczania składki Czyli teraz bez problemu możesz skorzystać z porównywarki lub multiagencji i na podstawie Twojego imienia, nazwiska i PESEL zostaną zaczytane zniżki do kalkulacji. Także nie ma potrzeby pobierania informacji przez pisma itp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum