Forum Klubu ROVERki.pl :: aimp12 - Rover 75/MG ZT
GarażTechniczny FAQSzukajFAQRejestracjaZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
aimp12 - Rover 75/MG ZT
Autor Wiadomość
Remigiusz 

Rover 45

Wysłany: Wto Maj 03, 2016 10:57   

Ja nigdy nie mówiłem zena to jechać jak diesel niestety w porównaniu do innych kv6 słaby od dołu jest. Po zmianę mapy się to poprawiło trochę ale za to była odcinka wcześniej.

Mnie dziwi tez to opóźnienie pedału gazu.

SPAMU¦

Wysłany: Wto Maj 03, 2016 10:57   Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)

aimp12 

Rover 75

Wysłany: Wto Maj 03, 2016 11:29   

U adam_26 i rafalmis też jest opóźnienie. Specjalnie patrzyłem. A co do obcierki to jeszcze ani razu. Jest sztywnej, nie ugina go tak na drodze, ale ładnie wybiera nierówności.

Markzo 

Rover 75

Wysłany: Wto Maj 03, 2016 11:46   

aimp12 napisał/a:
U adam_26 i rafalmis też jest opóźnienie. Specjalnie patrzyłem. A co do obcierki to jeszcze ani razu. Jest sztywnej, nie ugina go tak na drodze, ale ładnie wybiera nierówności.

w kazdym 75/zt tak jest ;) nic dziwnego akurat ;) w ZS180 już kręci się normalnie ;)

AdaskoC 

Wysłany: Wto Maj 03, 2016 21:01   

aimp12 napisał/a:
Sprawdzaliśmy ciśnienie na cylindrach przy wymianie świec i wyszło na każdym 14. Na dwóch 13.9 czy 13.8. Silnik wygląda na zdrowy

A nie mówiłem :twisted: z resztą, jaki on ma przebieg ;)

aimp12 

Rover 75

Wysłany: Czw Sie 04, 2016 16:17   

Już dawno nic nie pisałem, ale postaram sobie przypomnieć co zrobiłem od ostatniego wpisu.
Więc wpadły:
1.Siedzenia z ZT, europa, grzane, elektryczne, z pamięcią (przy okazji mam na sprzedaż 2 komplety siedzeń do ZT, jeden alcantara sedan, drugi identyczny jak mam teraz kombi, oba angliki)
2.Czarne boczki, czarne słupki plastikowe, listwy
3.Ledowe oświetlenie bagażnika + update oświetlenia nóg
4.Przekaźnik do otwierania klapy bagażnika z pilota od scareface i sprężyny od spidi23
5.Mieszek zmiany biegów + obicie ręcznego z ZT

Ostatnio byłem u znajomego gazownika wymieniać reduktor i wracając od niego pedał sprzęgła wpadł mi w podłogę. Okazało się, że złączka między pompką a wysprzęglikiem się rozłączyła i cały płyn uleciał. Zaholowałem go na pobliski parking i na następny dzień sobie z nim poradziłem :D

Oświetlenie nóg i bagażnika (może nie wygląda mega profesjonalnie, ale najważniejsze, że działa bez zarzutu i w każdej chwili można wyciągnąć osłonę nóg)

Mając kilka wolnych chwil postanowiłem zrobić porządek z kablami pod fotelami(polutować wtyczki jak należy) i przy okazji wyczyścić brudne miejsca wykładziny podłogowej pod fotelami(kiedy aplikowałem płyn do sprzęgła troszkę mi się pobrudziła podłoga). Robiąc zakupy rzucił mi się w oczy, jakiś preparat do usuwania brudu, więc postanowiłem wypróbować. Niestety nie wystarczyło mi go na wszystkie miejsca, ale i tak jestem zadowolony z efektu :D
Spray:

Przed czyszczeniem:

Po:

Kilka zdjęć ze środka

Bagażnik:
https://goo.gl/photos/yn87MhUkgzMf688C9

Zastanawiam się jeszcze na schowkiem + osłona pod kierownicą w kolorze czarnym, jak myślicie?

Odpowiedz do tematu