longer86, KIA bardzo plastikowa w środku a komfort jazdy niespecjalny... właściwości terenowych nie stwierdzono
co do x5... kurde bardzo długo się wahałem nad tym autem. Zawsze mi się podobało ale jak zacząłem się przyglądać już konkretnym egzemplarzom to jakoś straciło... no i również - właściwości terenowych brak.
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Pią Maj 26, 2017 15:39
Sandman napisał/a:
longer86, KIA bardzo plastikowa w środku a komfort jazdy niespecjalny... właściwości terenowych nie stwierdzono
co do x5... kurde bardzo długo się wahałem nad tym autem. Zawsze mi się podobało ale jak zacząłem się przyglądać już konkretnym egzemplarzom to jakoś straciło... no i również - właściwości terenowych brak.
Kup sobie Ładę Nivę, lepszych właściwości terenowych od tego auta nie znajdziesz w innym aucie
Początkowo myślałem o terenówce ale po pierwsze jakość wykończenia jest sporo poniżej premium bo do innych celów auto jest stworzone niż ładnego wyglądania, a po drugie takie auto wymaga posiadania miejsca do regularnego grzebania i utrzymywania w należytej kondycji. Wymaga to też czasu - a ani jednego ani drugiego nie posiadam na obecna chwile.
j0zek, przecież to nie teren tylko trochę bardziej błotnista droga w takim błocie to nawet mój freel przechodzi bez większych kłopotów. Teren jest jak mi gazmen opowiadał i pokazywał mi fotki jak jechał RR tak że do pół drzwi szedł w błocie a jak przejechał to chłodnica z przodu wyglądała na błotnista skałę
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
No przecież pokazali że ma opony na szosę a nie w błoto, X5 radzi sobie w terenie raz lepiej jak X6. BMW X5 i X3 ma pomysły na napęd z Landrovera bo byli jakiś czas właścicielami marki i jak nakradli to LR porzucili
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Sandman, Weź się przejedź Foresterem najlepiej 2,5 wolnossącym (ale tym starszym) albo Legacy
W forku litf 1 cal robisz bez problemów z ustawianiem kątów zawieszenia (robiłem to kiedyś), do tego 2 cale większe opony po średnicy i już masz 2 cale wyżej samochód, a to przy jego fabrycznej wysokości już sporo. Do tego ma stałe 4x4. SPalanie gazu w okolicach 10 na 100 przy sekwencji.
Jozef, Ty sie smiejesz z Nivy a faktycznie auto nie do zajechania jezdzilem nawet swojego czasu po lasach i swietnie sie spisywała. Ale nie mam warunkow na terenowke z prawdziwego zdarzenia. Za kilka lat może.
Co do Forestera, jest plastikowy... Co do jazdy to jezdzilem jedynka i szalu nie zrobił... Nie wiem jak w terenie bo nie mialem okazji spróbować.
Ostatecznie po ponownym przegladzie ofert wybralismy kilka Cayenek i xc90... Volvo co prawda w teren też srednio ale z kolei kusi cenowo...
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Maj 2013 Posty: 1000 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Nie Maj 28, 2017 20:07
Sandman smiałem się w tym względzie, że mimo świetnych właściwości terenowych i tak byś tego auta nie wybrał, bo celujesz w nowsze o świeższej stylistyce, a Niva no coż.. na właściwościach terenowych się zaczyna i kończy
Ja osobiście preferuję opcję kupna starszego auta w przytomnym stanie a potem gruby pakiet startowy żeby wszystko doprowadzić na tip top. Potem mam spokój przeważnie na około 100tyś km
sebeks, też o tym myślałem - chciałem tak zrobić z Jeepem Grand Cherokee... ale na dzień dobry koszt modyfikacji i napraw przeciętnego modelu wyniósł by mniej więcej trzykrotną wartość auta. A to wciąż nie daje gwarancji długiej bezstresowej eksploatacji.
Szukam cały czas czegoś... ale teraz zacznie się bardzo intensywne szukanie, bo wczoraj Roverek poszedł do nowego właściciela a ja się bałem że cena zaporowa i będzie wisieć miesiąc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum