Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 11:06
Zastanawiam się czy to nie wina zacisków, nowe nie są, może już krzywe i przy hamowaniu hamulec nie dociska pod kątem prostym. Naczytałem się trochę o blaszkach które wkłada się między zacisk a klocek tyle, ze nie mogę tego na ebay znaleźć. Jakby ktoś pomógł, byłbym wdzięczny
Zaciski że tak powiem nie mogą krzywo zaciskać, tłoczek w zacisku chodzi na tyle ciasno ze nie ma możliwości ruchu na boki nawet o mm jedynie może ciężko chodzić lub nie odbijać ale bo byś zauważył na sile hamowania. Co do blaszek to jeśli są i nie są pokrzywione to tez nie powinny mieć wpływu. To na pewno klocki ale niektóre tak maja po prostu piszą. Moje DS Performance tez przed porządnym rozgrzaniem popiskują ale taka ich natura. Może jak swoje porządnie dotrzesz i sie dopasują pod tarcze to przestana
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 145 Skąd: Warszawa-Gocław
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 14:46
Kurcze fajny ten zestaw Wilwooda Jak bym mial hajs to bym se kupil
A piszczenie to z jednego sie bierze zazwyczaj, zbyt wczesnie zaczales sprawdzac jak hamuja nowe hamulce
Przez pierwsze min. 500 - 600 kilometrow a najlepiej 1000 powinno sie szczegolnie unikac ostrego lub dlugotrwalego hamowania bo juz zawsze beda piszczaly niestety.
Moje sie tylko pokrzywily, ale juz im przeszlo odziwo! nie wiem jak to mozliwe ale drzenie mijalo wzgledem przebiegu i nagle zniknelo zupelnie.. bez kitu!
Ciagle myslalem ze mi sie wydaje albo ze sie przyzwyczailem ale nie! Ostatnio powiedziala mi to moja zona, ktora jezdzi raz na ruski rok: "wreszcie zlikwidowales to denerwujace drzenie kierownicy przy hamowaniu", ja na to ze jej sie wydaje i wtedy zwrocilem na to uwage jadac samemu. Wniosek EBC drza przez pierwsze 30 tys a potem juz tylko hamuja
Przejechalem na nich jakies.. 20-25 tys, chyba bo jakos nie moge sobie przypomniec stanu licznika ze starym ekwipunkiem w nadkolach..
A piszczenia nigdy nie doswiadczylem (docieranie trwalo u mnie 800 km bo wiecej nie wytrzymalem jazdy jak ta pi.. )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum