Wysłany: Czw Maj 11, 2017 18:14 [R 75] Problem z odpalaniem + falujące obroty
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 1999
Witam,
Mam problem ze swoim R 75. Pierwszy problem to fakt, ze jak jest cieply silnik to dlugo kreci zanim odpali, na zimnym silniku pali "od strzała". Dodatkowo na luzie delikatnie falują obroty. Ale być może najwiekszy problem wynikł dzisiaj. Odpalilem go na zimnym silniku, od razu zawuważyłem, że obroty mocniej falują niz zwykle,ruszam, dodaje gazu, ale stracił moc, nie chcial przyspieszac. Zatrzymalem się i od razu zgasł. Odpalilem go, i już niby wszystko było dobrze, ale pewnie jak raz taka sytuacja sie zdarzyla to zdarzy sie jeszcze raz, a tak być nie może
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 11, 2017 18:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Problem z odpalaniem na ciepłym może powodować czujnik położenia wału (ten w skrzyni biegów.
Falowanie to może nieszczelny dolot być.
W jakim zakresie falują obroty?
_________________ Jeżdżę spokojnie bo nie ma czym poszaleć
To zależy. Jak wtedy nie mial mocy i mi zgasl, to od razu po odpaleniu obroty mocniej szalały, powiedzmy +-100/150. Jak jest powiedzmy "normalnie", to jest to prawie niezauważalne, +-50. Dodam moze jeszcze, ze po wcisnieciu sprzęgla, obroty na chwile sie podnosza i zaraz spadają.
Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum