Wysłany: Sob Lut 27, 2010 16:27 [R75] Kręcenie obrotów, brak mocy
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Mam taki problem,auto jedzie dajmy na to na 2 biegu i wszystko jest ok,dopóki obroty nie dojdą do ok.2000,wtedy obroty idą w górę a auto jedzie dalej tą samą prędkością,wtedy wrzucam 3 bieg i wszystko okay aż do dojścia obrotów do ok.3000.
Czy to objaw ślizgającego się(kończącego się) sprzęgła? Czy może coś z turbo?
_________________ "jedyna"po reinkarnacji
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 22:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 16:27 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mogę jeszcze jakiś czas z tym pojeździć(na krótkich odcinkach ok.15 km) czy raczej czym prędzej się za to zabierać?
I rozumiem że oprócz kompletnego sprzęgła,wymienić też wysprzęglik?
I rozumiem że oprócz kompletnego sprzęgła,wymienić też wysprzęglik?
To zależy w jakim jest stanie. Można spróbować wymienić przy okazji dobrania się do sprzęgła ale nowy wysprzęglik nie gwarantuje że wytrzyma więcej niż stary. To słaby punkt roverka. O ile pamiętam mocniejszy jest od freelandera
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 20:37
Nie ma mocniejszy - słabszy Wszystkie są AP. Różnią się tylko rurkami - Rover plastyk, Land Rover metalowe rurkami. łożysko w środku to samo SKF (sprawdzałem)
Pomógł: 166 razy Dołączył: 27 Mar 2007 Posty: 2965 Skąd: Sędziszów
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 20:56
jedyna, sprawdź najpierw czy nie ma gdzieś wycieku oleju do sprzęgła. Możesz jeszcze pojeździć, ale ostrożnie wciskaj gaz. Tak, żeby nie łapało poślizgu.
apples,nie wiem jak wtedy gdy Ty tam kupowałeś ale teraz to masakra!Podane są cztery numery telef.,przez pół dnia żaden nie był odbierany,w końcu pod koniec dnia okazało się dwa z nich to numery prywatne które odebrało albo dziecko,albo kobieta która oznajmiła że takich telef.z pytaniami o części samoch.ma kilkanaście na dzień a to jest numer prywatny
W końcu zamówiłem sprzęgło i wysprzęglik Borg&Berg w Tczewie:
http://www.allegro.pl/ite...o_rover_75.html
Wysłany: Wto Mar 02, 2010 09:35
To numer niezły. Ja nie miałem problemów. Dostałem sprzęgło po 2 dniach i kupowałem przez allegro.
Wybór bardzo dobry sprzęgła. W Gdańsku w Land Roverze je montują. Daj znać jak będzie po wymianie.
No i po wymianie.Sprzęgło tak mięciutkie że aż miło Wymienili też olej w skrzyni.
Tylko zastanawia mnie jedna rzecz,wcześniej autko zapalało odrazu,teraz trzeba trochę dłużej pokręcić.Jak silnik jest rozgrzany to odpala odrazu.Czy jest możliwe że w jakiś sposób zalali świece?Dodam że 3 tyg.temu wymieniałem wszystkie 4 świece na NGK.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum