Pomógł: 38 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1182 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 13:13
adamlaziska, chyba nie zrozumiałeś PHJOWI ma automat i przyśpiesza mu dobrze wiec pisze ze jak komus nie przyśpiesza to widocznie ma cos nie tak z autem
marek_rr14 [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 10:55
Witam wszystkich.
Mam problem z moim roverkiem, (2,0 tdi) mianowicie na niskich obrotach jest jak muł, dopiero po przekroczeniu 2800 obrotów czuje się jakieś odejście. Co zrobiłem? Odpiołem przepływomierz. I co? Auto idzie jak BURZA. Moje pytanie jest takie, czy mogę i jak długo mogę jezdzić na odpiętym przepływomierzu.
marek_rr14, dlaczego piszesz o R25 gdy w tym temacie jest mowa o R75. inne auto inny silnik. Otwórz nowy temat.
Możesz jexdzić bez przepływki, autu nic się nie stane, ale będzie więcej palić prawdopodobnie.
_________________ Pozdrawiam - Brt
marek_rr14 [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 11:26
Dzięki! O porady mogę pytać wszędzie. Bo prawie wszystkie autka tej klasy mają przepływki.
Rózne auta różnie reagują na odpięcie przepływki, wiec otworzenie nowego tematu ma sens większy niż Ci się wydaje. Pozatym robisz burdel na forum a to mi się nie podoba. Poczytaj sobie regulamin forum tak pozatym.
_________________ Pozdrawiam - Brt
marek_rr14 [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 30, 2008 12:29
Posłucham twojej rady, odnośnie tworzenia nowego tematu.Bo według regulaminu złamałem punkt nr.6. Jeżeli chodzi o ciebie to złamałeś punkt nr.3. Pozdrawiam
obroty (na biegu) wkręcają się od 700 - 1700 w jakieś 4,5 sec...
Piszesz o pierwszym biegu? Jak tak, to ewidentnie masz coś skopane... Nie mierzyłem tego u siebie, ale nie wydaje mi się, aby to tyle trwało. Przy najbliższej okazji sprawdzę.
piter34 napisał/a:
A czas do "setki" masz w normie?
Nigdy nie mierzyłem.
argail i sokolow odepnijcie przepływki i zobaczcie jakie będą efekty - to da nam jakiś konkret, bo wstawianie innych (nowych czy używanych) przepływek tak naprawdę niewiele wnosi. Na forum już wielokrotnie było wspominane, że uszkodzona przepływka to nie tylko taka, która wogóle nie działa, ale również taka, która ma odrobinę inną charakterystykę od oryginalnej. Z tego powodu zalecane jest kupowanie tylko oryginałów (niestety sporo droższych), bo zamienniki, to przeważnie działają niewłaściwe... i objawy mogą być baaardzo różne.
Pozdrawiam!
_________________ Znalazłeś rozwiązanie problemu - opisz w ostatnim poście.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum